2012. január 25., szerda

Vang Viengben

Villamposzt mobilrol. A szallasomon nincs net, most egy kocsmabol irok.

Megerkeztem Vang Viengbe egy 5 oras foldutas szerpentinen zotykolodes utan. A varos egyebkent 155 km-re van Vientiane-tol, ezt tettuk meg 5 ora alatt, ebbol kovetkeztetni lehet az ut minosegere....

A varos a Nam Song folyo partjan fekszik, es elkepesztoen gyonyoru festoi hegyek veszik korul. A kornyek teljesen a turizmusra epult ra, egeszen pontosan a huszoneves feher (ausztral, angol, europai) fiatalok iszunk-hanyunk-belefekszunk stilusu szorakozasara. Ennek megfeleloek a kornyek latnivaloi is. A legfobb nevezetesseg a 'tubing', ami egy igazi helyi szorakozas-fajta. A fiatalok mar nemi alapozas utan berelnek egy oriasi, felfujt teherauto gumit, amivel lecsorognak a Nam Song-on egeszen Vang Vieng varosaig. Ut kozben szamtalan kocsma van a parton, ahol 'kikotnek' es ratoltenek az alkoholszintre, vagy raszivnak, merthogy ez a hely  tobbek kozt arrol is nevezetes hogy finoman szolva is liberalisan kezelik a droggal kapcsolatos helyi torvenyeket.


Ebbol eredoen Vang Vieng dugig van hangoskodo, felmeztelen, csontreszeg vagy betepett huszoneves arcokkal, akiknek meg bejon hogy ilyesfajta szorakozassal toltsenek el heteket.

A varos is az o ellatasukra szakosodott, dugig van kocsmakkal es ettermekkel, ahol asztalok helyett priccseken lehet hemperegni, es betepve Family Guyt meg South Parkot nezni.


A szallasom viszont fantasztikus, mar elore kineztem a neten a MayLyn guesthouse-t. Ez a nyuzsgo partytol tavol, a Nam Song masik partjan fekszik, buja tropusi novenyzet kozepen. A szerencsesebbek szobai a hegyekre neznek, az enyem egy laoszi haz udvarara, viszont a teljesen korrekt kis szobaert sem kertek tobbet tiz dollarnal, ami ugye hat ize...


Ma felhos szeles ido volt, igy csak lofraltam a varosban es probaltam megerteni miert vannak annyian oda Vang Vieng-ert.

Holnap, ha jo ido lesz, kiprobalom a hires tubingot. Hatha raerzek en is Vang Vieng feelingjere, mert eddig nem sikerult. Ha tovabbra is ilyen gyalazatosan fostos ido lesz, huzok tovabb Luang Prabang fele.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése